Stichting familie van Riemsdijk, Overijsselse tak

een notabel geslacht door de eeuwen heen ....

Wie is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Nieuws flits

Souperen tot in de vroege ochtenduren

Bij familiepapieren die in de toekomst aan het regionaal historisch centrum in Zwolle worden overgedragen bevinden zich een aantal offertes voor soupers. Een brief en een paar offertes geven een idee van soupers in het midden van de negentiende eeuw bij het patriciaat in Noordoost-Overijssel.

 

Bekijk of download dit document hier.

MyHeritage

 

MH logo

 

MyHeritage is een online platform voor genealogie met softwareproducten en -diensten voor online en mobiel gebruik. Gebruikers van het platform kunnen onder meer stambomen maken, foto's uploaden en bekijken en miljarden historische gegevens van over de hele wereld doorzoeken. Het platform ondersteunt sinds 2015 42 talen en heeft wereldwijd ongeveer 80 miljoen gebruikers. In januari 2017 meldde MyHeritage dat er 35 miljoen stambomen op de website staan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Or Yehuda, Israël, met extra kantoren in Tel Aviv, Lehi, UT, Verenigde Staten, en Burbank, CA, Verenigde Staten. 

 

 

Bron: WikiPedia

Gezocht Manuscript

 

Onze familiestichting is op zoek naar het manuscript met bestelnummer 6299, dat in juni 2013 te koop is aangeboden bij:


Antiquariaat G. van der Steur
Kruisstraat 3 

2011 PV Haarlem


Titel van dit manuscript RIEMSDIJK, VAN, DEEL, HOEKEMA, BRANDENBURG

Inhoud van het manuscript; Brief van H.F. Deel d.d. Rollecate 19-1-1846 aan mej.  te Workum, met door hem ingewonnen informaties over H. van Riemsdijk, manuscript, 4 pagona's met enveloppe.

Deel is in Hardenberg geweest en heeft informatie ingewonnen over H. van Riemsdijk, de geliefde van Frederika Brandenburg. R’s vader was vroeger gemeenteontvanger van Hardenberg, maar is door “schurkerij” uit die post ontzet. Zoon H. van Riemsdijk is weinig beter; al één of tweemaal bankroet, veel schulden, liederlijk gedrag, familie te Amsterdam is daar kruidenier en failliet. “De algemeene haat op deze familie is zoo groot dat wanneer men slechts hunne naam noemt men hun nog meer hoort verachten dan de grootste dief of moordenaar”.
 


Heeft U dit manuscript in bezit, dan kunt U via de website contact opnemen met onze familiestichting.

Welkom op onze familie site

Welkom op de website van de familie van Riemsdijk.

Deze site is bedoeld als informatiebron voor belangstellenden in de familie van Riemsdijk. In het bijzonder de Overijsselse tak.

Een deel van de site is publiek toegankelijk. Bent U geïnteresseerd in onze familie, meld U dan aan. Wij kunnen U dan op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen of vermeldingswaardigheden.

Daarnaast bestaan er twee afzonderlijke MyHeritage stamboomsites van het geslacht Van Riemsdijk. Eén van Lenie van Riemsdijk en één van Ruud Visser. Beide sites zijn nagenoeg gelijk wat betreft het geslacht Van Riemsdijk en aanverwanten. U kunt deze sites bereiken via de knoppen in het top-menu. Bedenk dat u vanwege de privacy wel (gratis) lid moet zijn om deze sites te bekijken. Bent u nog geen lid, vraag het lidmaatschap dan aan na het aanklikken van deze sites.

Heeft U informatie over onze familie, of opmerkingen over de site, laat ons dit dan weten. U kunt ons een bericht sturen via het contact formulier op deze site.

 

Veel leesplezier toegewenst.